شاهین گشت: یکی از موضوعاتی که این روزها در حوزه گردشگری بسیار پررنگ شده است بحث آزادسازی نرخ هتلهاست. موضوعی که به تازگی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری آن را مطرح کرده و از آزادسازی نرخ هتل ها در آینده ای نزدیک خبر دادند.
به گفته مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، استراتژی این است که آزادسازی نرخ هتلها یه مرور زمان شکل بگیرد و ساز کاری برای رقابتی شدن این شرایط ایجاد خواهد شد.
اما آزاد سازی نرخ هتلها در ایران مخالفان و موافقانی دارد. از نگاه مخالفان این طرح، آزادسازی نرخ هتلها موضوعی نیست که بتوان به راحتی درباره آن تصمیم گیری کرد، زیرا تجربه در ایران ثابت کرده است که آزادسازی نرخها به معنای افزایش قیمتها خواهد بود.
از سوی دیگر با توجه به اینکه درآمد سالیانه مردم افزایش چشمگیری پیدا نکرده است، آنها به کاهش هزینه ها تمایل دارند و به دنبال آن هستند که از امکانات گردشگری با قیمتی متناسب و امکاناتی مناسب برخوردار شوند و اجرای این طرح چیزی جز ورشکستگی صنعت هتلداری به همراه نخواهد داشت.
همچنین در شرایطی که هزینه سفر به برخی کشورها مانند دبی، ترکیه و ... برای مردم بسیار ارزان تر از سفرهای داخلی تمام میشود با این اوصاف می توان پیش بینی کرد که با اجرای این طرح، به زودی گردشگران وطنی را از دست خواهیم داد.
دلایل موافقان آزادسازی نرخ هتلها
برخی مسئولان اما معتقد هستند آزادسازی نرخها به نفع مصرف کننده خواهد بود، چراکه آنها میتوانند با توجه به بازار عرضه و تقاضا انتخابهای متعددی داشتهباشند. هتلداران نیز در بیشتر فصول سال تخفیفهای خاصی را در نظر میگیرند تا بتوانند اتاق هایشان را بفروشند بنابریان مسافران می توانند با توجه به الویتهای خود به سفر رفته و از امکانات هتلها برخوردار شوند.
همچنین به اعتقاد برخی کارشناسان، آزادسازی نرخ در هر حوزهای موجب رقابتی شدن بازار و در نتیجه افزایش سطح کیفیت خدمات و اصلاح قیمتها خواهد شد.
گردشگر خارجی که وارد کشور میشود، انتظار دارد از خدمات، اقامت و پذیرایی لوکس برخوردار شود و در مقابل آن هم حاضر است هر هزینهای را پرداخت کند. اما در شرایطی که زحمت بسیاری برای ورود گردشگر به کشور کشیده شده، اگر اجازه داده نشود قیمتها به تناسب فصل و زمان سفر متغیر باشد، خدماتی هم تولید نخواهد شد یا کیفیت خدماتی که ارائه میشود پایین خواهد بود.
در همین حال برخی کارشناسان می گویند همانطور که برخی از هموطنان به دنبال آن هستند که از امکانات گردشگری با قیمتی متناسب برخوردار شوند، ایرانیهای بسیاری حاضرند برای استفاده از خدمات بهتر و با کیفیت بالا هزینه بیشتری پرداخت کنند اما اگر این خدمات در داخل کشور به آنها داده نشود، همان پول و حتی بیشتر از آن را برای سفرهای خارج از ایران صرف خواهند کرد که موجب خارج شدن ارز از کشور میشود به این ترتیب چنین روندی به اقتصاد داخلی ضرر میزند.
آزادسازی نرخ هتلها و توزیع زمانی سفر
جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران نیز در این رابطه گفت: توزیع زمانی سفر یکی دیگر از مزایای آزادسازی نرخ هتلها است و با این اتفاق بسیاری از مشکلات مربوط به تراکم و ترافیک سفر در فصلها و زمانهایی که مقاصد سنتی میزبان تعداد زیاد گردشگران هستند، حل خواهد شد.
بنابراین هتلداران این امکان را پیدا میکنند که در همه فصول مسافر داشته باشند و مشکل خالی ماندن اتاقها در فصول کم مسافر با افت قیمتها در این ایام و جذب گردشگران برای استفاده از خدمات با قیمت پایینتر تا حدود زیادی حل میشود.
به هر حال، مسئولان باید مکانیزمی در نظر بگیرند که هم منافع مردم و هم منافع سرمایه گذاران در این عرصه فراهم شود تا رونق گردشگری در ایران را در پی داشته باشد.
pic862035210001
مقالات مرتبط
صنعت هتل داری هر روز شاهد تحول و گسترش است. این صنعت دیگر محدود به ارائه اتاق و خدمات رفاهی به مسافران نیست, بلکه ارائه اتاق و خدمات جانبی به عنوان جز اصلی مراکز اقامتی محسوب می شوند که هویت یک مکان را به عنوان جز اصلی مراکز اقامتی محصوب می شوند که هویت یک مکان را به عنوان اقامتگاه مشخص می کنند. یکی از تازه ترین سبک های به وجود آمده در[(link)|هتلداری بوتل ها|http://www.booking.com/hotel/nl/botel.en-gb.html?aid=356980;label=gog235jc-hotel-XX-nl-botel-unspec-gb-com-L:en-O:windowsS81-B:chrome-N:XX-S:bo-U:XX;sid=c6c87ce11fa42e249bd70f55dd179583;dcid=12;dist=0&sb_price_type=total&type=total&] بوتل ها هستند.
برای یک ایرانی شیعه، یعنی اکثر مردم ایران، تبعیض نژادی در هتل های ایرانی توهین به مقدسات و توهین به شیعیان بافرهنگ و عالیقدر عراق و لبنان و پاکستان و هند هم محسوب می شود. حتی اگر صاحبان این هتل ها مسلمان نباشند نیز جای تعجب است که مثلا هتلی در مشهد که حتی وجود فیزیکی و درآمد خود را مدیون یک "عرب" است چگونه دست به چنین تبعیض زشتی علیه صدها میلیون انسان زده است که طبیعتا بهترین و شریفترین انسان ها را نیز می توان بین آن ها یافت. کسانی که تبعیض نژادی علیه اعراب یا افغانی ها و ... انجام می دهند هم از ادب اسلامی و هم از ادب انسانی و هم از ادب ایرانی فرسنگ ها به دور هستند. بعضا همین افراد را می بینید که با دیدن گردشگری از یک کشور ثروتمند و صاحب رسانه های درازدست، دست و پای خود را گم می کنند و به استقبال می روند اما به گردشگران و زائران عربی که خیلی از آنها به فرهنگ ایران و ایرانیان علاقه زیاد دارند بی مهری می کنند.
پلیس چین به هتلهای شهر «گوانگ ژو» مرکز استان «گوانگ دونگ» دستور داده است تا از پذیرش مسافران کشورهای ترکیه، افغانستان، سوریه، عراق و پاکستان خودداری کنند.
"علی خداوردی" با بیان اینکه در شمال کشور نزدیک به 700 کیلومتر سازه داریم، اظهار داشت: متاسفانه تاکنون نتوانسته ایم هیچ سازه ای در مناطق ساحلی که گردشگران را جذب کند، طراحی کنیم.